Haal met Calmare de zomer in jouw kapsalon!

Etaleer tips van & met Calmare

Nu de deuren van de kapsalon weer open zijn, kijkt iedereen er naar uit om langs de kapper te gaan. Het is weer de tijd van het jaar om voor een zomerkapsel te gaan. Verwelkom je klanten met een nieuwe visitekaartje in je salon! Wij hebben een etalage helemaal omgetoverd. Deze stappen en tips delen wij graag zodat jij deze in je eigen kapsalon kan toepassen!

Heb jij de salon al ingericht en aangekleed met een ‘Flowy Summer’ look?

De wereld van Calmare in je etalage!

Heb je een mooie etalage die je klanten van buiten of binnen kunnen bewonderen? Dan is dit de eerste plek waar je de bezoekers kan verwelkomen. Wij hebben in de etalage die op de foto te zien is een echte “Wereld van Calmare” etalage gemaakt. Volg hier stap voor stap hoe je deze etalage eenvoudig zelf kan opbouwen.

Stap 1. De basis klaarzetten.

Voordat we de producten neerzetten maken we eerst de basis klaar. Om de etalage op te vullen en meerdere producten te kunnen showen gaan we de hoogte in. Wij hebben voor de basis 3 houten kratjes gebruikt. In het midden zetten we de kratjes rechtop zodat we de kern goed zien. Daarvoor plaatsen we een liggend kratje, zodat we van de kern naar beneden kunnen afbouwen met producten.
Elk kistje is zo geplaatst dat je van alle kanten een opening ziet, en hier producten in kan verwerken. We noemen dit ook wel kijklijnen. Als je voor een etalage staat heb je altijd een kijklijn naar links, recht, voor en naar boven. Om de kijklijn naar boven nog iets sterker te maken hebben wij de hoge zwarte staander eraan toegevoegd.

Tip. Heb je geen etalage zoals op de foto, maar wel een hoekje in je salon of bijvoorbeeld in de hal waar nog ruimte is? Hier kan je de kratjes ook opstapelen en een mooie presentatie maken.

Stap 2. Producten uitkiezen & plaatsen.

Kies producten uit die jij aan je klant wilt laten zien, en die interessant voor hen zijn. Wij hebben ervoor gekozen om Calmare producten te plaatsen die iedereen zou moeten kennen. Een selectie van verzorging- en styling producten die een plekje in de spotlight verdienen. De langwerpige flessen en tubes plaatsen wij altijd rechtop en niet schuin zodat het niet rommelig wordt. Met de ronde potten kan je wat meer spelen door ze half op elkaar te zetten, of liggend op zijn korte kant.

Door er van elk product maar één te plaatsen laat je zien dat het een exclusief product is. Je zet het product dan echt in de schijnwerpers. Wanneer er meerdere varianten van een product zijn, zet je deze bij elkaar als een groep. Klanten kunnen dan in één oogopslag zien welke variant hen aanspreekt.

Let op dat je bij het plaatsen van de producten elke kijklijn vult. Hiermee bedoelen we dat er producten in het linker, rechter en bovenste kratje worden geplaatst. Op deze manier is er in elke hoek iets te zien en blijft de etalage mooi in balans.

Tip! Recycle jouw lege verpakkingen en/of vraag jouw klanten zijn/haar gebruikte verpakkingen terug te brengen. Deze kan je prima gebruiken in een etalage waar klanten niet zomaar bij kunnen.

Producten: Calmare Haarhersteller, Shampoos & Conditioner, Styling Boost, Setting Spray, Finish Spray Extreme, Foam Strong, Model & Go, Polish, Care & Shine Wax, Sunshine.

Stap 3. Accessoires toevoegen.

Het is helemaal niet erg als je op sommige plekken bijvoorbeeld maar één product plaatst. Hier creëer je rust mee en het ziet er exclusief uit. Wel kan je het product versterken door er een accessoire aan toe te voegen. Denk hierbij aan een opgerolde handdoek, droogbloemen, haarborstel of douchespons.

Wanneer je een kijklijn nog te dun vindt (oftewel niet genoeg opgevuld) kan je deze verstevigen met een accessoire. Achterin hebben wij een grote droogbloem staan die de ruimte achterin opvult.

Tip! Herhaling is de ‘key’. Laat dezelfde accessoires, materialen of kleuren in verschillende kijklijnen terugkomen. Wij hebben ervoor gekozen om de glazen potjes, hout en de kleur zwart op verschillende plekken te plaatsen.

Styling idee. Verwerk een product in een accessoire. Van een kleiner product kun je er meerdere in een bakje of vaas plaatsen. Dit ziet er speels uit en klanten zullen het sneller pakken en bekijken dan wanneer het in een etalage achter glas staat. Een leuk idee dat je op meerdere plekken in de salon terug kan laten komen, zoals op de toonbank of in de vensterbank.

Styling idee. Heb je nog een lege muur in de salon? Of ben je toe aan een nieuwe banner in de etalage? Er zijn weer Calmare banners te bestellen die bij de deze uitstraling aansluiten! Perfect om bij de Calmare producten in de etalage te hangen of natuurlijk in de kapsalon.

Bestel de banners hier online!

Bekijk hieronder welke accessoires wij gebruikt hebben en waar deze vandaan komen. Wij zijn erg benieuwd naar de Flowy Summer uitstraling in jullie kapsalon! Deel jouw foto’s of tips met ons op social media en gebruik de #flowysummer of @calmarecosmetcs.

Houten kratjes: Action
Zwarte staander: Intratuin
Glazen potjes: Blokker
Droogbloemen: Xenos
Producten: Calmare Cosmetics (Styling & Verzorging)
Banners: Calmare Cosmetics (Banner heer, dame & Banner algemeen)

Kapsalon: Figaro Haarmode
Fotografie + Styling: Calmare Cosmetics
Producten + Banners: Calmare Cosmetics
Auteur: Tilly van de Beek

Geef een reactie