Wat is het verschil tussen bronde, ombre en sombre?
Spelen met kleuren, het leukste dat er is om als kapper te doen toch?! Een beetje van dit, een beetje van dat, lekker mixen en een uniek kleurresultaat maken, dát is de kunst van het kappersvak! Dat maakt jou als kapper een vakman of –vrouw en is voor de klant de reden om bij jou in de stoel plaats te nemen.
Het leuke is dat er iedere keer weer nieuwe technieken of variaties op bestaande kleurtechnieken worden ontdekt en bedacht. Kleurtechnieken met kleurverloop, zoals dip-dyes, balayage, highlights. Bronde, ombre en sombre zijn de effecten die je ermee kan creeren. De verschillende technieken zijn makkelijk van elkaar te onderscheiden, maar weet je ook de verschillen tussen de te bereiken effecten bronde, ombre en sombre? Je leest er meer over in deze blog!
Bronde
De bronde haarkleur is een natuurlijke mix van blond en bruin haar. Al jarenlang, en de laatste jaren eigenlijk weer steeds meer, halen we onze kleurinspiratie vooral in de natuur. Zachte tinten als bruin en beige zie je altijd veel terug in haar- en beautytrends.
Deze bronde kleurtechniek is niet nieuw, maar heeft de laatste tijd een comeback gemaakt. Beroemdheden als Beyoncé en de Nederlandse influencer Anna Nooshin showden onlangs hun 'bronde' lokken, waardoor deze haarkleur weer populair geworden is.
Hoe creëer je de bronde look? Het kost wel even wat tijd, maar dan heb je ook een prachtig resultaat. Meestal wordt gekozen voor een bruine basis, waarover blonde nuances over de gehele lengtes worden aangebracht. Bronde is toepasbaar bij heel veel kapsels; lange lokken of iets korter, krullend of stijl haar. Het maakt je coupe warm, diep van kleur en levendig.
Ombre
Ombre betekent in het Frans ‘schaduw’. Deze schaduw creëer je bij de traditionele ombre-kleuring in de aanzet. Je maakt gebruik van twee verschillende kleuren; een donkere natuurlijke kleur in de aanzet wordt gecombineerd met een lichtere of fellere accentkleur in de uiteinden van het haar. De lichtere tint maakt je door middel van ontkleuren, die je eventueel inkleurt.
De kleurverdeling bij ombre is dus horizontaal. Een omgekeerde ombre kan trouwens ook! Daarbij zijn de haarpunten juist donkerder en de haarwortels lichter.
Zoek in ieder geval naar een mooi en sprekend contrast tussen aanzet en uiteindes en laat de scheiding tussen de kleuren duidelijk zien. Dat contrast, wat zo typerend is voor de ombre-techniek, mag best een beetje pittig zijn! Een ombre-effect komt het mooist tot zijn recht in middellang en lang haar.
Sombre
Sombre is een samenvoeging van ‘soft' en ‘ombre’. Met de sombre techniek maak je een subtielere overgang van kleuren en een natuurlijkere look dan met de ombre techniek. Bij sombre werk je met meer dan 2 verschillende tinten/kleurhoogtes, maar deze zijn van dezelfde kleur.
De tint bij de aanzet wordt subtiel verweven door de lengtes, zodat er geen abrupt contrast meer zit tussen aanzet en uiteinde, zoals bij ombre het geval is. De sombre-techniek komt het mooist uit in langere lokken.
Allemaal inspirerende technieken vinden wij! Je kan er zoveel kanten mee op. Heb jij al een klant in gedachten bij wie je een van deze technieken gaat toepassen? We zijn benieuwd!!
Op zoek naar een goede kleurlijn of fijn blondeerproduct? Lees hier meer over Calmare Cosmetics Brilliant Blond Blondeerpoeder of over onze Nuance haarverf.
Bronvermelding: https://pin.it/61iEjl5, www.elle.com, www.hairmotiv.com
Laat een reactie achter