Winter haartips voor ieder haartype!

Winter haartips voor ieder haartype!

De winter is in volle gang. Buiten is het soms ‘lekker’ fris. Niets zo fijn om dan een heerlijke wandeling te maken, de frisse buitenlucht op te snuiven en daarna te genieten van de warmte en gezelligheid binnen. Wij worden daar heel blij van!  Maar geldt dat ook voor ons haar? De overgang van koud (of nat) weer buiten naar de droge warmte binnen keer op keer is best heftig voor onze huid én ons haar. De temperatuurverschillen, wrijving en stress, die de winter met zich meebrengt, kunnen zelfs de structuur van haar aantasten.  

Een vervelende bijkomstigheid dus van dit mooie seizoen, maar we kunnen er zeker iets aan doen! Dofheid, extreme droogheid, gespleten punten en breuk of meer kroezen dan normaal, je kan het herstellen en voorkomen door wat extra aandacht en de juiste producten te gebruiken. Pas je haarverzorgingsroutine aan aan de uitdagingen van dit seizoen. Lees verder om erachter te komen wat je kan doen en wat je dus ook aan je klanten kan adviseren.  

Jouw haar is niet mijn haar! Dik of dun, krullend of stijl, van nature wat droog of juist snel vet. Ieder haartype vraagt om een andere behandeling en producten. Daarom eerst wat tips voor verschillende haartypes.   

Tips voor fijn haar

  • Gebruik een lichtgewicht stylingproduct, zoals Model&Go of Polish, om het haar te coaten en statische lading te voorkomen.  
  • Werk je look af met een haarlak, zoals Finish Spray Strong 
  • Voor volume en veerkracht kies je voor Styling Boost. Na een windvlaag of het dragen van een hoed of sjaal kneed je gemakkelijk het haar weer in model. 
  • Ook fijn haar heeft voeding nodig. Wees daarom niet bang om over te stappen op een rijkere shampoo en conditioner. Zoals met elk haarproduct, neem even de tijd om te experimenteren en erachter te komen wat werkt voor jouw haar. 

Tips voor natuurlijk, grof of krullend haar

  • Ga NOOIT met nat haar de deur uit! Dik haar drogen kan even duren, maar neem de tijd. Je haar kan zelfs bevriezen als het koud is, waardoor het sneller breekt. ‘s Avonds je haar wassen kan je ‘s ochtends al heel veel tijd schelen! 
  • Laat conditioner wat langer intrekken, minstens 20 minuten.  Natuurlijk dik of krullend haar heeft nu eenmaal extra voeding nodig. Altijd, maar zeker in de winter! De Repair Conditioner is daarvoor een goede keuze.  
  • Als je kiest voor een sjaal of hoed, ga dan voor zijde of satijn. Aan grovere structuren kunnen je lokken blijven haken en het kan extra kroezen veroorzaken. Een zijden of satijnen kussensloop is trouwens ook geen overbodige luxe!  
  • Door regen en wind kan het haar flink in de knoop raken. Wees extra voorzichtig bij het ontwarren. Draag vaker een vlecht of knot, dan heb je hier geen last van.  

Tips voor gekleurd haar

  • Gekleurd haar is sowieso al gevoelig voor droogheid en dofheid, dus in de winter moet je extra oppassen. Besteed een beetje meer aandacht en tijd aan je haarverzorgingsroutine.  
  • Kies voor producten die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar. Color Care Shampoo en Repair Conditioner vormen de perfecte combi voor gekleurde lokken. Ze reinigen en verzorgen op milde wijze en met de shampoo blijft je kleur ook nog eens langer behouden.  
  • Gebruik 1x per week een masker voor gekleurd haar, zoals Color Save Mask. Het geeft die extra verzorging én beschermt je kleur. 

 

En dan de tips waar we allemaal wat aan hebben: 

  1. Draag een hoed of een sjaal 

Trek je sjaals en mutsen tevoorschijn om je haar deze winter te bedekken, zo bescherm je het haar tegen kou en wind. Én nog een voordeel, het geeft je look extra flair!  Kies wel het juiste materiaal! Je haar bedekken met katoenen of wollen stoffen kan wrijving veroorzaken en leiden tot gespleten punten en breuk, daarom is zijde of satijn de beste keuze. 

  1. Een wasbeurtje minder

Was je haar wat minder vaak dan je gewend bent. Door het wassen verwijder je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid, waardoor het haar sneller droog wordt.  

  1. Kies voor een shampoo van de kapper

De shampoos die je bij de kapper koopt zijn echt beter voor je haar. Professionele shampoos zijn zachter en daardoor meer verzorgend dan shampoos van de drogist. Ze bevatten geen schadelijke ingrediënten als parabenen, siliconen en chemische kleur- en geurstoffen.  

  1. Anti-roos

Door uitdroging van je hoofdhuid is roos een veel voorkomende klacht in de wintermaanden. Roos kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie, maar meestal is wisseling van warm naar koud en andersom de oorzaak van een droge hoofdhuid in de winter. Een milde en verzorgende anti-roosshampoo als de Scalp Protect Shampoo biedt uitkomst. De shampoo is verrijkt met Piroctone Olamine, dat de roos op een milde wijze verwijdert. Bij regelmatig gebruik van deze anti-roos shampoo blijft de hoofdhuid schoon, vrij van jeuk en wordt het ontstaan van nieuwe roosvorming tegengegaan. Blijft de roos aanhouden? Dan adviseren wij de Neutrea Plus Shampoo, deze neutrale shampoo is vrij van geur- en kleurstoffen. 

  1. Vermijd warmtetools

De hitte van hittestylingtools, zoals stijltangen en föhns, kan je haar breken en gespleten punten veroorzaken. Beperk de blootstelling aan deze tools en gebruik altijd een hittebeschermend product als de Föhn Spray. Nog beter is je haar even rust te geven en geen warmtetool gebruiken. Kies voor vlechten, knotjes, opsteekkapsels en twists in de wintermaanden.  

  1. Hydrateer je lokken met Leave-in

Door voor het slapen gaan een olie of serum te gebruiken, geef je je lokken de verzorging die het verdient. Het product kan de hele nacht intrekken en zo optimaal effect geven en voilà, je begint je dag met prachtig glanzend haar! Gebruik hiervoor de Argan oil Treatment,  Silky Gloss Serum, Leave-in Keratin of Haarhersteller. Masseer lekker in, dat stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid en maakt je haar gezond.  

  1. Kijk nog eens kritisch naar je haarverzorgingsroutine 

Moeite loont als het om haarverzorging gaat. Investeer tijd en een paar euro in je haarverzorgingsroutine. Ga voor producten die aansluiten bij het haar, een professionele kappersshampoo, conditioner en masker of olie met een zachtere formule. En die hoeven echt niet duur te zijn! Vaak gebruik je er namelijk ook veel minder van en doe je dus langer met een fles.  

  1. Niet te warm douchen

Een warme douche is heerlijk, zeker in de wintermaanden, maar eigenlijk niet zo goed voor je haar. Heet water kan de natuurlijke oliën uit je haar verwijderen, waardoor het droog wordt. Lauw water is echt beter! 

  1. Drink veel water

Een van de essentiële componenten van je haarlokken is water. Om het verloren vochtgehalte in de wintermaanden aan te vullen, is het essentieel om voldoende te drinken. Hydratatie zorgt ervoor dat je je haar vanaf de wortel tot in de punten van water voorziet. Het helpt de winterse haarproblemen voorkomen.  

Ieder seizoen heeft z’n eigen voor- en nadelen voor het haar. We hopen dat deze tips jou en je klanten de winter goed doorhelpen. Want zacht, glanzend en gezond haar, dat willen we het hele jaar door, toch? 


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.